fredag 30 november 2012

"Kuligt" grytunderlägg

Jag var in en snabbis på Lagerhaus häromdagen, och såg då detta grytunderlägg.
Lagerhaus, 69 kr.
Enkelt och snyggt tycker jag! Gillart! :)

Igår var det dags för Moltas 10-månaderskontroll på BVC. Alltid lika spännande att se hur mycket lillparveln har vuxit! Nu var han "hela" 74 cm lång och 9830 g "tung". :) Tycker att det känns som igår som han var en halvmeter lång...

Nu ska Moltas och jag bege oss ut för att undersöka snön som kommit här... Har ni fått någon snö hos er?

torsdag 29 november 2012

Bloggat 3 månader + Award

Idag fyller min blogg tre månader. Hipp hipp hurra! :) Är så glad över att jag började blogga, tycker ju nämligen (som många andra!) att det är superkul! Hade funderat på det ett tag, men kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle eller ej... så tack till er som uppmuntrade mig att faktiskt börja!

Förra veckan fick jag en glad överraskning... nämligen en blogg-award!


Det är Tanja med bloggen Tatjanis som skickat den till mig. Tusen tack! Min första award ever! :) Jättekul tycker jag som fortfarande känner mig helt ny här i bloggvärlden.

Ska här försöka svara på de frågor som följde med awarden.

Favoriter:
Mina storfavoriter är min man och vår son. :) Sen finns det ju en uppsjö med olika kategorier med tillhörande favoriter. Bland tv-progammen är Solsidan, Vänner och Sex and the city några favoriter.

Det här gör mig alldeles bubblig av lycka:
Oj, finns massor... sonens leenden är det första som ploppar upp i mitt huvud nu! :) Och när man umgås med nära och kära och har så där genuint trevligt med värme, prat och skratt. Riktigt god mat i rätt sällskap kan också få det att bubbla...

Favoritplats på jorden:
Hemma med familjen. Tycker verkligen om att vara hemma. Men älskar också att resa! Den namibiska halvöknen med dess magnifika sanddyner går till exempel inte av för hackor.. :) Inte heller föräldrarnas sommarställe på Gräsö...

Bästa godiset:
Chokladbollar! Har t o m en väggtext med chokladbollsrecept, i köket... mumsfilibabba!

Det tackar jag inte nej till:
Några bitar mörk choklad. Går alltid ner! :)

Drömyrket som aldrig blev av:
När jag var liten ville jag bli veterinär. Nuförtiden är inredningsstylist något som ibland snurrar i mitt huvud...

Vilken historisk person skulle du vilja bjuda in på taco-kväll:
Står helt still i skallen nu, så jag passar helt enkelt på den.

Bästa köpet:
Vårt hus!

Dagens-skulle-verkligen-verkligen-vilja-ha:
Fler timmar på dygnet... :)
Och makt att bestämma att alla mina nära och kära får vara friska och välmående...

----------------------------------------------

Med awarden följde uppdraget att skicka den vidare till elva bloggar som har färre än 200 följare.
  • Berätta på din blogg vilka elva du nominerar och länka till deras bloggar.
  • Svara på frågorna som du fått av den som nominerat dig.
  • Hitta på nya frågor till de elva som du nominerar.
  • Skriv på deras blogg att de är nominerade.
---------------------------------------------

Jag nominerar nu dessa bloggar som jag gillar och följer! :)


Jag har inte hittat på några nya frågor, utan skickar helt enkelt vidare samma frågor som jag själv fick svara på.

Redan torsdag, alltså fredag imorgon... igen!






onsdag 28 november 2012

Djur på väggen

De här två djuren funderar jag på att släppa in i vårt hem...

Hundhuvud från Åhléns, 99 kr.

Älghuvud från Bolia, 399 kr.

Vovven skulle kunna va tuff på griffelväggen och skogens konung ovanför teven... Kanske kan bli en julklapp till mig själv..! ;)

Mitt i veckan igen... Vad gör ni denna gråregniga (iallafall här utanför Uppsala) dag? Moltas och jag ska snart iväg och handla mat, sen blir det nog inomhusbus... :)

tisdag 27 november 2012

Inredningshumor

Fick ett mms av min vän Linda häromdagen...ihop med texten "Tänkte på dig :-)"! 


Klockren tycker jag! :-D


måndag 26 november 2012

Knytisfika för 31

Igår hade vi knytisfika här hemma, med vårt fantastiska kompisgäng. Många av oss i gänget har hållit ihop under många år, vissa ända sedan tonåren och några till och med tidigare än så. Med åren har konstellationen ändrats något, främst genom att barn har tillkommit, men även några nya vuxenmedlemmar har adderats till gänget. Numera hör det till ovanligheten att alla, alltså både barn och vuxna, ses samtidigt. På bröllop och andra fester är ju sällan alla barn med till exempel. Men igår var nästan samtliga samlade. Vilket innebar att vi var 17 vuxna och 14 barn/ungdomar! :) Underbart! Huset sjöd av prat, skratt, stoj och även ett och annat barngråt.

Vi hade alltså knytisfika. Varje familj tog med sig något i fikaväg, vilket ju resulterade i en dignande fikabuffé! En smidig och rolig variant på fikabjudning tycker jag. Man fick givetvis själv välja om man ville baka själv eller köpa färdigt, men här kom alla med hembakt minsann! :) Så det blev ju även ett bra tillfälle att få smaka sånt man kanske inte själv brukar baka. Mycket gott var det kan jag säga... Mums!

Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har så fina vänner. Det är verkligen värdefullt. Och det är alltid lika kul när vi ses... Det finns många lustigkurrar i gänget, så skrattmusklerna brukar gå på högvarv på våra träffar! Och ett gott skratt förlänger ju livet som ni vet... :) Jag hoppas och tror att vi kommer att hänga ihop i många, många år framöver. Vårt guldgäng.
Tack alla inblandade för en mysig eftermiddag, gåvor och goda bakverk!

söndag 25 november 2012

Tjejmiddag

Igårkväll var det dags igen. För tredje året i rad ordnade min vän Hanna tjejmiddag med trerätters och en massa prat och skratt. Verkligen supertrevligt! Och gott! Jag håller tummarna för att den här mysiga traditionen fortsätter många år framöver...

Myspys! Alecs bild. Även Linda saknas på bilden.

Till varmrätt serverades en riktigt smarrig fisksoppa... Så god att jag bara måste dela med mig av receptet (tack Hanna!):


Jag har haft en riktigt härlig helg. Hoppas ni haft det samma! Men nu är det nog dags att nanna kudden här... Mannen min tog kort på mig här i soffan för några minuter sen...och då hade John Blund redan varit här... :) Så: natti natti!

Zzzzz... Den här bjuder jag på! :)


lördag 24 november 2012

Tallstjärnor



Det måste vara allt julpyntsprat här i bloggvärlden som gjort det... Att jag blivit så inspirerad... Aldrig förr har jag väl varit så sugen på att julpynta som i år! Och före första advent till råga på allt! Ur led är tiden... ;) Så igår gluttade jag ner i en av julkartongerna...och såg mig själv plocka fram några små metallstjärnor... Så nu hänger dom där i vår torra tallegren i vardagsrummet... Tallstjärnorna! :)

Nu pudra näsan och sen iväg på tjejmiddag! :) Trevlig lördagkväll på er!

fredag 23 november 2012

Bild till reklambyrå

Häromdagen blev jag kontaktad av en reklambyrå som var intresserad av denna bild som jag tagit i vårt vardagsrum... för användning i ett inredningssammanhang! Gissa om jag svarade ja?! :)



Jättekul tycker jag! Som amatör i allra högsta grad, både vad gäller inredning och fotografering, känner jag mig väldigt smickrad av denna förfrågan... Ååååå va glad jag blev! Det är inte nåt jättestort sammanhang den ska användas i, men ändå... Jag blev nog iallafall 1.68 m lång av detta! ;) (Va 1.66 innan.) Och jag får dessutom betalt för det... Jo, man tackar! :) Några extra slantar i den ack så tunna mammaplånboken tackar jag ju inte direkt nej till. Återkommer självklart angående det här när bilden "kommit ut"... :)

Fredag idag! Och mannen min ska komma hem tidigare från jobbet... Härligt! Innan dess ska Moltas och jag iväg och handla lite, och mamman ska försöka hinna städa lite... Inte superenkelt med en liten kille som anfaller dammsugaren och som ska klättra på allt som mamman dammtorkar... Så vi får väl se hur mycket städning det blir innan kvällen! Hjälp med uppackningen efter handling brukar jag iallafall få..! :)

Vår lilla hjälpreda!

Ha en fin fredag allihopa! Här utanför Uppsala strålar solen just nu... Vackert.


torsdag 22 november 2012

Fyndat hos föräldrarna... IGEN!

Det finns sannerligen både ett och annat fynd att hitta hemma hos mina kära föräldrar... de senaste i raden är dessa gamla sätteri-kast!
 

 
Min pappa hade tryckeri förut, och det är därifrån de här lådorna, eller kasten som det ju heter, kommer. I facken förvarades mellanläggsbitar av bly, olika storlekar i olika fack.
 
Jag tycker att de är urcharmiga! Och tror att de (eller ett av dem) skulle se rätt läckra ut på den nya griffeltavelväggen i köket... :) Har dock inte tänkt ut vad jag i så fall skulle ha i dem, men det känns ju i och för sig som ett lyxproblem! Vid en pyssel/arbetshörna skulle de nog passa klockrent för pysseltillbehör, men i ett kök känns innehållet inte lika givet... förslag någon? :)
 
Imorrn är det freeeeedag! Härligt!!!

onsdag 21 november 2012

Onsdagsinspiration









Inspiration från danska Oi Soi Oi. Älskar de gråbruna tonerna... Julen måste inte vara röd! :)

Här utanför Uppsala skiner solen just nu. Härligt... :)
Önskar er en fin onsdag!

tisdag 20 november 2012

Tävling: Middax Matkasse


På mysiga bloggen Från min sida sett kan man nu tävla om en tredagars matkasse från Middax. Jag är med och tävlar, vill ni också vara med? Här kommer ni till tävlingen!

Kan ni förstå att det är mitt i veckan imorrn igen?! Snart är vi inne i december! Tiden går så galet fort tycker jag... Gäller att komma ihåg att njuta av vardagens alla små guldstunder. De kommer inte igen.

Hoppas ni haft en fin tisdag!


måndag 19 november 2012

Mood board/griffelvägg - del 2


 
Nu har jag äntligen kommit igång med detta projekt!
Fortsättning följer... :)
 

Teknikstrul...

Någonting har alltså hänt med min blogglayout. Plötsligt har allt som tidigare stod i högermarginalen hoppat ner till längst ner på "inläggsfältet"... :( har ingen aning om vad som hänt eftersom jag inte har varit och ändrat i inställningarna! Under Malldesignern, Layout är rätt layout vald, så jag vet inte vad jag ska göra... Någon som kan tipsa om hur jag ska göra??? Jag får sätta mig och kika på detta ikväll igen, hinner inte nu... Men som sagt, jag tar mer än gärna emot tips!!!

Tills detta är fixat får ni helt enkelt stå ut med att det ser tomt ut till höger... Och om ni vill läsa något av det som brukar finnas där får ni scrolla ner...

På återseende....

Men va 17 är det som händer...

...med min blogg??? Nu har ju allt innehåll i högermarginalen hoppat ner till längst ner på sidan!! :(
I allafall ser det ut så på min ipad. Fattar ingenting... Gaaaaah.... I hate tekniktrubbel...

söndag 18 november 2012

Resan till Mihintale

Nej, det är inte jag som gjort den resan, utan det är namnet på en underbar lerskulptur som min vän Jenny har i sitt hem!

Igår var mannen, Moltas och jag och hälsade på hemma hos Jenny, hennes man Tommy och deras barn Adam och Lovisa, i Saltsjö-Boo. På en gammal sekretär i hallen står han, lerskulpturen. Som fått ett lite vardagligare namn av sin matte och husse; Didrik! :) 


Didrik flyttade in hos Jenny 2005, och jag minns att jag föll för honom första gången jag såg honom. Det är något speciellt med den här skulpturen tycker jag... Den utstrålar en sån värme och känsla på något sätt. En stor och stark elefant med ett helt gäng människor - och en hund! - på sin rygg... Och de är på väg till Mihintale på Sri Lanka. Konstnären heter Anna-Karin Boode, och hon har skapat bröder och systrar till "Didrik", men alla är såklart unika och egna.

Förutom att beundra Didrik igår :) åt vi gott, tog en promenad, barnen lekte och vi hade det allmänt trevligt, som alltid när vi ses!

Bilder från Jenny och Tommys hem. Och en på dem själva! :)

Nu är det söndagkväll och snart dags att slå ihop vingparen. Har ni haft en bra helg?





lördag 17 november 2012

Lampserien Hektar



Jag gillar dessa lampor från IKEA. Känns lite industriiga och "ruffa". Tror de skulle göra sig fint ihop med nya stilen som sakteliga börjar ta plats i vårt hem... :) Golvlampan är jag särskilt sugen på... Så den får hamna på min Önskelista! Kostar ju inget att ha en lista menar jag..! :)

Vad gör ni denna lördagskväll? Här pysslas det med lite av varje, samtidigt som det gluttas på Så mycket bättre. 
See ya!

fredag 16 november 2012

IKEA-fynd

Jag har länge tänkt köpa ett gäng av IKEAs bordstabletter SOARE', men det har inte prioriterats. Och lika bra var väl det! Häromdagen damp IKEAs Familymagasin ner i brevlådan, med bland annat en annons om att de kör kampanjpris på SOARE' nu under två veckor! 19:-/st om man är Familymedlem! Och det är jag ju givetvis... ;) Det kallar jag fynd! :) Så Moltas och jag kvistade förbi där igår och köpte åtta stycken. Love them!


Som alltid när jag är på IKEA, tar jag en sväng på deras fyndhörna. Mannen och jag har flera gånger fyndat saker där, sånt som vi faktiskt varit ute efter. En frys, ett sideboard, kontorsförvaringsskåp, krukor, en matta, lampor... Denna gången stötte jag på något som jag inte direkt var ute efter, men som fick följa med oss hem ändå... :)

Underbart mjuk och kramgo elefant för 29:-.

Nu blir det chokladmousse här... Mums! :) Hoppas ni har en trevlig fredagkväll!

torsdag 15 november 2012

DIY Sy enkelt kuddfodral

Det var en evighet sen sist jag sydde ett kuddfodral. Så för att hitta en enkel och snabb variant googlade jag lite... Och fann ett busenkelt sätt på bloggen Jennyshus (där man hittar massor av pyssel)! Gjorde nästan exakt enligt hennes beskrivning och fotade de olika stegen. Som sagt, busenkelt! Frågan är om min beskrivning är helt begriplig... Svårt att se ordentligt på det randiga tyget nämligen... Men, men... Here it is iallafall:
 
1. Till min innerkudde som är ca 45x 45 cm använde jag en 150x50 cm tygbit. Smidigt att använda en hel tygbredd, då man får med stadkanterna, och slipper sicksacka där... :) 35:- blev det för denna bit från IKEA!
 
 
2. Vik över den ena sidan av tyget en gång...
 
 
3. ...och vik sedan tillbaka en del av den övervikta tygbiten.
 
 
4. Gör på samma sätt med den andra sidan av tyget, som ska ligga omlott om den första vikningen.
 
 
 
5. Kolla med kudden att det blir rätt mått. Man kan ju även ha kudden kvar på tyget när man viker över de båda sidorna, så blir det nog mer exakt.
 
 
Jag snyggade till kanterna lite...
 
 
...och satte några nålar.
 
 
6. Lite svårt att förklara följande, men jag gör ett försök... Det är viktigt att den andra överlappningen ligger över den första. Så här.
 
 
Så här ska det inte vara:
 
 
7. Sicksacka kortsidorna och sy sedan ihop dem med raksöm. Klart! :)
 

Så här blev den på baksidan. Som sagt, första gången jag gjorde ett sånt här fodral... Nästa gång kommer jag se till att öppningen hamnar på mitten. Tänkte inte alls på det nu! :) Eftersom de invikta "omlottdelarna" är så pass breda, tycker inte jag att det gör någonting om det glipar lite. Annars går det ju att sätta dit en tryckknapp.
 

När jag ändå hade symaskinen framme passade jag på att sy Moltas gardinkappa, av detta tyg. Ska bli ett kuddfodral av samma tyg också tänkte jag. Nu vet jag ju hur jag gör ett enkelt, snabbt fodral! ;)
  
 

Har - som varje torsdag - tittat på Hela Sverige bakar... Jag tycker ju som sagt att det är sååå bra! "Varsågoda och börja baka!" :) Final nästa vecka...

Imorrn fredag igen. Härligt! Har ni några roliga helgplaner? 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag 14 november 2012

Onsdagsinspiration

Återigen en fin styling från Alvhem...

Bilder från Alvhem Mäkleri
Skaplig entré...


Idag har Moltas och jag varit och inhandlat några grejor som behövs för mitt projekt Mood board/griffelvägg... Så nu är det bara att do it! Hade tänkt börja ikväll, men nu blev det visst Yatzy med mannen istället..! :) Nåja, det kommer väl fler tillfällen... :)