måndag 5 november 2012

Söndagens loppisfynd

Jag älskar att gå på loppis. Att komma dit och inte ha någon aning om vad man kan tänkas hitta... Den saliga blandningen av både saker och folk... Jag tycker att det är jättespännande! 

Igår var Moltas och jag på loppis i Fyris Park i Uppsala, en stor loppis som går av stapeln varje söndag. På somrarna utomhus och på vintrarna inne. Vi kom dit drygt en timme efter öppning, så vi missade kanske en och annan godbit kan jag tänka mig... om det nu var fler med samma smak som jag som var där när portarna slogs upp vill säga. Men vårt besök gav ändå mer utdelning än förväntat! Fem prylar fick följa med oss hem. Den dyraste gick loss på 100 kr och den billigaste hela 15 spänn... ;) Riktiga loppispriser med andra ord! Me like! Fyra av pinalerna fick ta plats på sideboarden i vardagsrummet, den femte i Moltas rum. Here they are!

 
Två bruna flaskor för totally 65 riksdaler. Var tveksam om jag faktiskt ville ha bruna... Har tänkt köpa ofärgade liknande nämligen. Men jag slog till, och tycker nu att dessa gör sig rätt bra ihop med svartvitt, lite trädetaljer, betong och zink. Ugglan är ett av vindsfynden hos mina föräldrar.


 
 
Jag föll fullkomligen pladask för dessa trähänder... Kände att de bara måste få följa med oss hem! 100 spänn fick jag betala för detta vackra hantverk! ;) Inte mycket tycker jag. And I just love them! Kanske stryker jag Hays fina trähand från min önskelista nu... Kanske, sa jag.... :)
På bilden här ovanför skymtar man ullsaxen som också kommer från mina föräldrar.


En liten kruka för 15 kr. Gillar det brunrandiga mot det svarta.

 
Moltas fick denna klassiker från BRIO. Kanske inte aktuell att leka med riktigt än, men snart så!
 

Kunde inte låta bli att fota Moltas racer som stod vid sideboarden... Doppresent av mormor och morfar. Såååå fin! Han når inte ner till golvet med sina fossingar än, men man kan ju hålla i honom så att han får åka lite på den iallafall... :)
 
Det var söndagens loppisfynd det! :) Brukar ni gå på loppis?

7 kommentarer:

 1. Jag är lite dålig på att gå på loppis. Händer sporadiskt, om man säger så.
  Vilka fina fynd du gjort! De bruna flaskorna är jätte snygga! Precis som du säger, de bryter av och mjukar upp lite!
  Sån BRIO-figur hade mina barn när de var små!
  Och racerbilen, hoppas jag någon gång i framtiden (men inte riktigt än!;) att få köpa, till ett barnbarn ;) Hur snygg som helst! Snygg som inredningsdetalj tills Moltas kan susa fram på den! :)
  Härligt med en Sthlms-helg!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Inga dåliga loppisfynd du har gjort! Gamla bruna glasflaskor/medicinburkar är himla fint, har själv ett gäng som jag tagit över från min farmor:) "Händerna" var ju superläckra!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj! Supernöjd med fynden ska du allt vara!! Det ser toppenfint ut där på sideboarden! Medicinflaskor är alltid snyggt och händerna antar jag blir en favorit. Jag hade också köpt dem direkt :-)

  SvaraRadera
 4. Superfina fynd vännen! Medicinflaskorna passade ju perfekt med ugglan. Vet att det slängts en massa sådana där flaskor runt om på apoteken. Kanske skulle föreslå att de säljer dem på Tradera/loppis istället! :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Fullkomligt älskar Loppisar!
  Tyvärr finns de inte lika mycket här uppe i norr...

  Och du har verkligen fyndat! Kul!
  Ha en bra vecka!
  Kramis // Cathis

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd du gjort! Det bruna är jätte fint mot det svart vita.

  Moltas måste vara glad för bilen

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 7. VIlka fynd!
  Jag älskar loppis men tycker sällan jag hittar så fina saker :)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica