lördag 29 juni 2013

Privatloppisfynd: dessertskålar... idag med risifrutti á la LCHF i!

Snörvel, host, nys och fräs... ungefär så låter det här hemma hos oss för tillfället. Nu har både mannen min och jag feber, en envis förkylning och ont i kroppen. Och igår blev även Moltas förkyld... Så denna helg blir lugn kan man säga. Nu håller vi tummarna för att vi piggar på oss fort som attan... jobbigt när man känner att man inte riktigt orkar hänga med i lilltrollets tempo... stackarn... mamman och pappan är nog inte så himlans roliga just nu. Tack och lov har vi faktiskt lyckats må "bättre och sämre" i skift! När den ena varit riktigt däckad har den andra orkat lite mer...
 
Och lite bloggande orkar jag allt med, nu när lilltrollet (och mannen) sussar! :) Vill ju fortsätta att redovisa Privatloppisfynd! Den här gången handlar det om finfina dessertskålar.
 
 
Sex stycken såna här dessertskålar fick jag med mig hem från min kära vän. Hur fina som helst tycker jag! Som jag sagt tidigare; jag är såååå glad och tacksam för alla ting jag fick ta med mig. Vilken lycka för en som älskar att gå på loppis liksom! :)
 
I morse testade jag en ny smarrig mellis/dessert; risifrutti á la LCHF, som givetvis serverades i de nya skålarna. Eller kesofrutti ska jag väl egentligen säga... jag har sett olika varianter på denna rätt på nätet, men så här gjorde jag. (Jag har ingen koll på mängderna, men det är bara att prova sig fram...):

Kesofrutti
 
Vispa grädde
Skölj keso i en sil, så att endast "kesokornen" blir kvar
Blanda ihop grädden och kesokornen, tillsammans med några få droppar Stevia Sweet drops Vanilla Créme.
Mosa jordgubbar och toppa med dessa ovanpå.
Njuuuuut... :)
 
Tyvärr har varken mannen min eller jag mycket till smak just nu, men jag kunde ändå känna att detta måste vara en hit. ;)
 
Jag kan verkligen rekommendera Stevia Sweet drops från Sweet Leaf som smaksättare. Det är alltså flytande stevia som är smaksatt med naturliga aromer (finns även med t ex Choklad, Aprikos, Engelsk toffe). Inga konstigheter med andra ord = I like! Droppa i några vaniljdroppar i turkisk youghurt t ex, och vips har du fått en vaniljyoghurt, utan något onödigt socker.
 
Finns att köpa på bl a Body Store.
 
Jag blev tipsad om dessa droppar av min vän Hanna, som testat flera av smakerna. Hon har en trevlig blogg där hon bland annat bjussar på många goda recept. Du kommer till hennes blogg här.
 
Nu ska jag dra nåt gammalt över mig en stund, innan lillälsklingen vaknar och vill ha mammans och pappans uppmärksamhet...
 
Ja just ja... den där Privaloppisfyndgrejen som skulle upp på väggen häromkvällen... den kom aldrig upp... orkade inte... men snart så... :)
 
Tjipp!
 
 
 
 

6 kommentarer:

  1. Stackars er!! Fy vad tråkigt! En annan riskerar ju att bli sjuk också... nästan samma väder som på julafton här! 13 grader och ösregn!! Bbrrrrr! Himla fina skålar!! Annorlunda och inget som "alla" har. Perfekt! Krya på er nu!

    SvaraRadera
  2. Åhh, era stackare, hoppas att ni kryar på er snabbt. Det är inte kul att vara förkyld på sommaren, man blir liksom aldrig av med det.
    Vad fina skålar du har fyndat.
    Ha nu en skön söndag och krya på er.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  3. Hur mår ni? Hoppas ni piggat på er och mår bättre! Så himla otur att ni båda åkt på det! Vad fina skålar du fyndat:) Och lät jättegott så ska jag testa någon kväll!

    Krya på er!
    Kram fredrika

    SvaraRadera
  4. Stackare med förkylning, vi gick också här hemma med hosta & feber, så trist under sommaren:( Superfina skålar du fyndat...kul:)

    'Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Jobbigt med förkylningar! Krya på er! Skålarna är verkligen jättefina! Härliga fynd du gjort.
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  6. Krya på dig vännen, trist att ligga sjuk. Älskar ris i frutti LCHF o gör det ofta, ofta. De där dropparna lät intressant, tack för tipset de ska jag testa. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica