lördag 8 juni 2013

Annorlunda boende

Häromdagen upptäckte vi ett mycket annorlunda boende på vår gata...


Inuti denna postlåda gömmer sig nämligen ett fågelbo med sju små talgoxungar!


Närmar man sig boet är det sju små näbbar som vänds rakt uppåt och piper efter mat. :) Vi såg mamman i en buske intill och vi hoppas att ungarna får vara ifred i lådan... Och att ingen stänger luckan! Det känns ju inte direkt som den optimala platsen för ett fågelbo... Borde dessutom bli väldigt varmt i den där plåtlådan. Jag slår vad om att talgoxhonan är en förstagångsmamma... Då är det inte alltid så lätt att veta hur man ska bete sig! :)

Natti natt!

5 kommentarer:

 1. Hahaha jisses!! Så sött!! Hoppas verkligen att ingen stänger luckan!! Mannen snickrade ihop en fågelholk och det är ett jäkla liv i luckan där nu... en talgoxehona flyger fram och tillbaka där av någon anledning :-) När hon snabbt sticker in huvudet blir det ännu mer liv i holken :-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Så gulligt!
  Vi hade ett fågelbo på skolgården förra veckan. Där hade en fågel, större sort än talgoxen, lagt bo på planket bakom fotbollsmålet. Inte heller helt optimalt!

  SvaraRadera
 3. Men så gulligt. Min kära mor har ett litet rött dekorationshus vid våran stuga och där inne har en fågelmamma lagt sina ägg, värsta lyxboendet.

  SvaraRadera
 4. Men så gulligt, men jag håller med..va varmt det måste bli:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica