torsdag 28 februari 2013

Vårt klotterplank

Så här ser vår griffelvägg ut just nu. Ett klotterplank helt enkelt! :)
 
 
Ett zinkförvaringsfack och ett rådjurshorn ska också sättas upp på klotterplanket... gäller bara att få ändan ur!
 
Imorgon freeeeeedag! Härligt!
Bye for now.

onsdag 27 februari 2013

På mitt jobb...

...såg det ut så här i morse.


Färnebofjärdens nationalpark med Dalälvens forsande och brusande vatten... Helt ok arbetsmiljö! :)

Mitt i veckan nu igen då. Jösses va fort tiden går! Här kikar vi på Sveriges mästerkock. Kollar ni också på det?

Fin kväll till er!

tisdag 26 februari 2013

Se upp i backen!

Det visade sig vara riktigt bra tajmat av mig att vara ledig igår... :) strålande solsken och en Moltas på sitt bästa humör! Så vad passade väl då bättre än snowraceråkning med hela lilla familjen? 
 


 
Solen värmde verkligen gott. Snart, snart, snart är våren här... längtar!!!
 
Idag har lillälsklingen tyvärr blivit krasslig igen... han hann bara vara kry i en vecka sedan förra omgången... stackarn. :( Hoppas nu bara inte att det är influensa, utan att han kryar på sig fort som attan.
 
Go tisdagskväll till er!

måndag 25 februari 2013

Bygglampor

Vill ha bygglampor ovanför vår köksö! I helgens Aftonbladet Härligt hemma såg jag denna bild... fetgillar´t! :) Precis den lamplösningen skulle jag också vilja ha. I nuläget har vi inga lampor alls ovanför den bänken, så lite belysning där vore inte fel. Mannen verkar inte heller främmande för bygglampsvarianten... :)

Mobilfotat ur tidningen Aftonbladet Härligt hemma

Just den bygglampan som är på bilden ovan finns på Clas Ohlson för endast 99 kr. Så 500 spänn då om vi skulle vilja ha fem stycken. Känns mer än överkomligt tycker jag!
 
Bild från Clasohlson.se
 
En liknande finns på Granit, för 179 kr.
 
Bild från Granit.se
 
Jag tycker ju att det är så rackarns snyggt med lite lagom industri-look... och då passar ju den här sortens lampa som handen i handsken!
 
Äntligen fick jag till detta inlägg... Skulle skriva det här i lördagskväll, men då somnade jag (och mannen också för den delen) i soffan efter mellon, och vaknade runt 4-snåret... hmmm... och då var jag väl inte sådär supertaggad att göra ett blogginlägg direkt! Så på´t igen igårkväll... och vad händer då? Jo, precis samma sak! Vi somnar och vaknar runt 4 igen!!! Men NU så! :) Vaken och ska snart trycka på Publicera!
 
Idag är jag ledig, solen skiner från en klarblå himmel och träden är sådär krispigt vita... underbart! Efter lunch blir det promenad med mina två älsklingar.
 
Önskar er en fin start på denna vecka! 



fredag 22 februari 2013

Kudde Dragonfly

Bild från Hemtex.se

Den här fina kudden finns att köpa på Hemtex. Där kan man nu dessutom få 50 kr i rabatt via Wrapp! Vill man spara ytterligare några slantar ger man även sin man denna wrapp, och vips har man 100 kr i rabatt! Om karln är med när det ska shoppas alltså... :) Jag köpte ju visserligen en fjärilskudde för inte alltför länge sen, men fjärilar och trollsländor är ju faktiskt heeeelt olika flygfän..! :)

Hoppas ni haft en fin fredag. Vår dag rundades av med middagsbesök av vännerna Micke och Carola och deras barn Casper och Wilma. Mycket trevligt! Nu slappar mannen och jag i soffan framför nån engelsk dramafilm.... Snart blir det nanna kudden. Sovkudden alltså. :)

Hepp hepp!

onsdag 20 februari 2013

Vårt lastpallsbord i trendrapport

I november förra året skrev jag om att en reklambyrå ville använda en bild från vårt hem. Nu finns den att beskåda i tryck! Den är nämligen med i tapetmärket Midbecs trendrapport Wallop! :)
 
 
Det är ett magasin som visar tapetnyheter från Midbec och trender inom heminredning. I detta nummer lyfter man fram Art Deco och Industri. Och där, bredvid texten "Inred med återvinning", är min bild! Sååååå himla kul tycker jag! :)
 
 
 
Wallopen finns ute hos Midbecs återförsäljare och på midbec.se. Ett riktigt snyggt och inspirerande magasin tycker jag, som ju gillar Industri-looken. Många snygga tapeter också... Tapeten vi nyligen satte upp i gymmet är faktiskt just en av Midbecs nyheter med betonglook. Vi har även sedan tidigare några Midbectapeter här hemma, så att få ha med en bild i just deras magasin känns ju galet skoj!
 
Apropå texten "Arbete pågår" här ovanför, så är det just det som sker under vår källartrapp nu... Mannen min håller nämligen på och bygger en finfin koja till Moltas! :) Den ska tapetseras med en mysig djurtapet, få en mjuk madrass och en massa kuddar som golv och - roligast av allt (hoppas vi!) - ett för dagen nytaget hål i väggen gör att man kan krypa från kojan in till gillestugan, och tvärtom! :) Vi har stora förhoppningar om att Moltas kommer att gilla sitt nya kryp-in! Men mer om detta projekt en annan gång... nu blir det till att slå ihop vingparen för idag. Natti natt!

måndag 18 februari 2013

Mysdag

Idag har jag varit ledig och har haft en riktig mysdag med mina älsklingar. Moltas mår sååå mycket bättre idag, så idag blev det till och med en promenad till lekparken för en gungstund.
 
Glad gungkille.
 
Han har varit så glad idag, lillparveln... Och ikväll satt han och donade så pass mycket på egen hand, att mannen och jag kunde äta gemensam middag i hyfsad lugn och ro. Lyxigt värre! Va underbart det är att bara sitta och iaktta lillälsklingen när han pysslar i sin egen lilla värld... När han flyttar sina klossar från korgen till kassen... Packar sin lilla resväska med favoritkaninen... Gungar i takt till Gangnam Style... Och "läser" reklambladen...
 
Väskan packad!
 
Jösses va jag älskar denna lintott! Och bara för det va jag ju tvungen att gråta några lyckotårar under middagen också... Det behövs inte mycket för att den här morsan ska börja böla inte! :) Är ni också lättrörda..?

Natti natt från en gråtmild en...


söndag 17 februari 2013

Award

För ett tag sen överraskades jag med en award av goa Wikers liv-Maria. Tusen, tusen tack, såååå roligt! :)
 
 
Med awarden följde ett antal frågor att besvara, så här kommer de!
 
---------------------------------------------
 
Där trivs jag bäst...
Hemma med min familj! Älskar att resa, men "borta bra men hemma bäst"...
 
Om jag fick välja yrke fritt...
...skulle det nog bli något inom inredningsbranschen...
 
Då blir jag riktigt arg...
När jag får höra om djurplågerier och andra orättvisor.
 
Jag mår bäst när jag...
...är tillsammans med min familj.
 
Om jag fick en miljon...
...skulle jag betala av mitt studielån, lägga en del på resor och köpa det som står på önskelistan för tillfället, ny köksmatta bland annat.
 
Gör helst på semestern...
Jag föredrar en blandning mellan lugn hemmavistelse och att resa bort någonstans.
 
Värsta impulsköpet...
Hmmmm... svårt. Kanske en kjol jag köpte i Rom... väldigt dyr enligt mina mått, och har endast använt den ett par gånger.
 
Detta gör mig lycklig...
Mina nära och kära!
 
Jag drömmer om...
...att resa till Australien... och att jobba med inredning... :)
 
---------------------------------------------
 
Med awarden följde uppdraget att
- skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare
- berätta på min blogg vilka jag nominerar och länka till deras bloggar
- svara på frågorna jag fått av den som nominerat dig
- hitta på nya frågor till de jag nominerar
- skriva på deras bloggar att de är nominerade
 
Denna gång skickar jag vidare awarden till

Och jag skickar med de frågor jag själv fick besvara... :)
 
---------------------------------------------
 
Här hemma fortsätter helgen imorgon... jag jobbade nämligen igår och är därför ledig imorgon. Så idag har det varit "lördag" för min del! :)
 
Vårt lilltroll åkte på en rejäl förkylning för några dagar sen, stackarn... snörvlar, nyser och verkar ha hela huvudet fullt med snor... :( Nu börjar det dock gå åt rätt håll igen. Och vi har verkligen haft tur.... det här är faktiskt första gången han är sjuk! Han har varit lite förkyld några gånger tidigare, men då har det varit med betoning på lite. Gissar att blir andra bullar när det sen är dags för dagis...
 
Nu ska jag skriva matsedel för kommande vecka.
Go´kväll!
 


 


 

lördag 16 februari 2013

Lördagsinspiration

Lite lördagsinspiration från Alvhem...





 
 
...fin lördagskväll önskar jag er från mello-soffan! :) Kvällens favoriter för vår del var helt klart nummer 7, State of drama. Riktigt bra tycker vi! Kollar ni på mellon..?

torsdag 14 februari 2013

Med dig vill jag bli gammal...

...och lite halvblind. Så står det på en av våra tavlor i köket. Passande text så här på Alla Hjärtans Dag tänkte jag! :) För det är ju precis det jag vill tillsammans med min älskade man...


Nu ska här vispas grädde. Och ätas Brownies med chokladglasyr! Det gäller ju att ta varje tillfälle i akt liksom... ;)

Kan ni förstå att det är fredag imorrn igen? Det kan inte jag! Men enligt kalendern är det så i allafall...  Så jag konstaterar att tiden fortsätter att gå galet fort, även fastän mammaledigheten tagit slut. Tänk om dygnet kunde ha några fler timmar ändå...

Fin torsdagskväll till er!

tisdag 12 februari 2013

Brun detalj


 
Min pappas gamla boxningshandskar pryder vår vardagsrumsvägg... Love them! :)
 
Ikväll hade vår lillälskling svårt att somna, så till slut fick det bli vår säng för hans del. Nu ska jag krypa ner intill honom och storälsklingen... Lycka.
 
Guten Nacht!


måndag 11 februari 2013

Glasbox



Den här glasboxen fick vi av våra vänner Jenny och Tommy i söndags, superfin! :) Jag har kikat på liknande boxar tidigare, men aldrig slagit till. Så vilken lyckträff att vi fick den här nu! Jag gillar verkligen att man kan variera innehållet i såna här boxar, både efter årstid och humör. Just nu tycker jag att de kottkvistar som låg i när vi fick den passar finfint.

Åååå va jag saknar Moltas om dagarna... han traskar runt för fullt nu och plockar och donar med sina leksaker. Han gillar att lägga prylar i lådor och skåp, så nu får vi ibland leta efter nappar och dylikt... :) Lilla älsklingen, som på något vis blivit stor så fort. Tänk va tiden går... det gäller verkligen att njuta av varje sekund.

Nu tänker jag krypa till kojs, så att jag orkar åka tidigt till jobbet... och då förhoppningsvis kunna åka hem till mina båda älsklingar i hyfsad tid! :) Good night.




söndag 10 februari 2013

Canvaskrukor

 
Klickade hem de här två canvaspåsarna från hm.com, och tycker att de funkar riktigt bra som krukor.
 
Det blev ett besök på Fyris park-loppisen idag, och jösses vad med folk det var där... höll knappt på att få nån parkering ens. Till slut kom vi i alla fall in, men efter ett varv bland alla borden åkte vi därifrån igen, tomhänta. På't igen en annan söndag! :) 
 
Jag vaknade här i soffan för en liten stund sen... bredvid mannen min. Vi båda hade visst somnat här... minns inte ens vad vi tittade på innan gluggarna slog igen. Nu blir det en dusch och sen krypa till kojs. Imorgon börjar en ny vecka igen! :)
 
Natti natti!

lördag 9 februari 2013

Dymo


Den här trevliga makapären fick jag av min älskade man när jag fyllde år. För en strukturnörd som jag var det en mycket lämplig present... :) Nu ska här märkas! Ingenting går säkert...


Idag har vi haft besök av vännerna Jenny och Tommy och deras barn Adam och Lovisa. En riktigt mysig dag med prat, skratt, mat och mycket barnastoj... :) Moltas var i sitt esse och ville titt som tätt tokgosa med båda kompisarna... Sötnosen! :)

Nu har mannen och jag kikat på Mellon och mumsat LCHF-Brownies med grädde... Imorrn blir det eventuellt Fyris park-loppis.

Gör ni nåt skoj den här helgen?

fredag 8 februari 2013

Den ostädade sanningen...

...ser ut så här! Har man en 1-åring hemma så... Noaks ark, lillresväskan och en sönderriven tidning på golvet, nyvikt tvätt på köksbordet... :)
 
 

Men nu är djurskeppet och andra ting undanplockade och mannen och jag softar i soffan. Äntligen fredag!
 
Hoppas att ni också har en skön fredagskväll.

torsdag 7 februari 2013

LCHF-Kycklingpaj

Förra veckan testade vi flera riktigt goda rätter här hemma. En av dem var LCHF-kycklingpaj. Jättegod!!! Själva pajskalet gjorde jag enligt ett recept från tidningen Allt om LCHF, fyllningen är egenkomponerad. Här är receptet!


LCHF-Kycklingpaj
4 portioner

Pajdeg:
2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 ägg

Fyllning:
1 grillad kyckling i småbitar
smör att steka i
1 paket bacon
1 liten purjo
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
10 cocktailtomater
1 dl riven ost

1. Ugn 200 grader. Lägg ingredienseran till pajdegen i en matberedare med kniven monterad och kör ihop till en jämn deg. Lägg degen kallt i 30 minuter.
2. Smörj en löstagbar form och tryck ut degen i formen. Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
3. Klipp bacon i småbitar och stek, ställ åt sidan. Fräs purjolöken i smör. Tillsätt tomatpuré och grädde och låt puttra ihop några minuter. Blanda ner kyckling och bacon.
4. Häll röran i pajskalet. Dela tomaterna och fördela dem ovanpå. Lägg osten överst. Grädda i 20-30 minuter.
5. Servera med en sallad.

Tänk att det är fredag imorrn... min första arbetsvecka har sannerligen bara rusat förbi! Men innan det blir fredag slår jag ihop vingparen här hemma... Natti natt!


onsdag 6 februari 2013

Skull with butterflies


Jag tycker den här postern är så fräck! Tror bestämt att den ska få flytta hem till oss... :) Finns bland annat att köpa på Biskopsgården.

Mitt i veckan igen, och jag har avverkat mina första tre jobbdagar efter mammaledigheten. På ett sätt känns det som att jag inte ens varit borta därifrån, men samtidigt känns det så konstigt att vara borta från lilltrollet... Saknar honom massor om dagarna. Men hans pappa bjussar på många bilder och videoklipp från deras far-och-son-aktiviteter... :) Så dem tittar jag på med ett stort leende på läpparna och blir alldeles varm om hjärtat. Mina älsklingar!


Här utanför Uppsala snöar det en massa nu. Kan bli intressant att ta sig till jobbet imorrn... Tur man har 4-hjulsdrift! :)

tisdag 5 februari 2013

Soffhäng

Grynig mobilbild...

Soffhäng med hemmagjord glass och några trevliga tidningar... Funkar! :)

Trevlig tisdagskväll till er!

måndag 4 februari 2013

Lampslingan på plats


 
Den finfina lampslingan jag fick av min man när jag fyllde år har nu kommit på plats! Jag är helnöjd! Och mannen verkar också tycka att det blev bra. :)
 
På den nedre bilden kom Moltas med också... dansandes till Gangnam style! Hans favvolåt... :) Han kan bara inte sitta still då. Gullrumpan... Han slapp förresten tandläkarbesöket idag. Eftersom det inte är några synliga skador på tänderna var det inte nödvändigt med en undersökning. Det räcker med att göra en skadeanmälan till försäkringsbolaget, utifall att det längre fram skulle visa sig att de underliggande tänderna tagit skada.

Idag har jag gjort min första riktiga arbetsdag på 13 månader. Blandade känslor... ovant men samtidigt hemtamt.

Nu blir det sova säng, säng, säng... Natti natti!

söndag 3 februari 2013

Närakutbesök och LCHF-brownies from heaven

Idag var tanken att hela lilla familjen skulle åka på loppis i Fyris park. Det blev dock ändrade planer... Vårt lilltroll slog nämligen munnen i vår sänggavel, med jack i överläppen och stor fläskläpp som resultat... :( vi var osäkra på om det skulle behöva sys eller ej, så det blev besök på närakuten. Efter ett par timmars väntan fick vi i alla fall besked om att det inte behövde sys, tack och lov. Älskade lilla unge... Eftersom vi inte vet om han slog i tänderna också, blir det tandläkarbesök imorgon...

Jag kan tyvärr inte vara med på sonens första tandläkarbesök. Börjar nämligen jobba imorgon, efter drygt ett års mammaledighet. Gaaaaah... Känns overkligt och konstigt... Skulle gärna vara hemma längre. Men som alla säger; efter några dagar känns det väl som om att man knappt varit borta från jobbet. Och jag unnar verkligen Lennart att få vara hemma nu. Underbart för både honom och Moltas att få kvalitetstid tillsammans! Och visst kommer jag säkert att uppskatta vuxen- och egentiden jag får nu... Men jösses va jag kommer sakna den där lintotten om dagarna...
 
Nu över till något helt annat: LCHF-browniesarna! Here it is, receptet (lånat från bloggen 56 kilo)! :)


LCHF-Brownies med chokladglasyr
Ca 16 bitar
 
2 dl mandelsmör (eller 1 dl mandelsmör och 1 dl hasselnötssmör)
2 ägg
1/2 dl kokosfett utan smak
1/2 dl ekologisk blomsterhonung
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Ugn 180 grader.
Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform (min var ca 15x15 cm).
Lägg alla ingredienser i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet.
Bred ut smeten i formen och grädda i ca 30 min (jag hade ca 23 min) mitt i ugnen.
Låt svalna.
 
Glasyr:
2 dl grädde
200 g 70% choklad
 
Koka upp grädden och rör sedan ner chokladen tills den smält. Rör till en glasyr. Bred ovanpå kakan och ställ kallt. Skär sedan i bitar.
 
Vi serverade med vispad grädde till... sååååå himla gott!!! Som ni ser på bilden blev mitt glasyrtäcke väldigt tjockt... men det gjorde ingenting alls tyckte vi! Skulle dock funka att göra halva mängden glasyr tror jag... eller dubblera mängden kakbotten! :)
 
Nu blir det en dusch, sen kolla klart på en film på 4an. Sen är det tänkt att jag ska gå och lägga mig så att jag är pigg som en lärka när klockan ringer kl 5.30 imorgon. Vi får väl se hur det blir med det... :)
 
Go´kväll!
 

lördag 2 februari 2013

Lördagsinspiration

Ännu en tjusig lya hos Alvhem... Gillar! :)
 


 



 
Som jag nämnde igår testade vi ett LCHF-browniesrecept här hemma... och om jag säger så här: Fantastiskt goda!!! Högsta betyg av både mannen och mig! Så imorrn delar jag med mig av receptet här. Apropå LCHF-recept så har vi nu två dagar i rad testat riktigt goda "nya" maträtter. Mer om dem en annan gång... för nu ska jag mumsa i mig en brownie här i soffan... :)
 
Tjipp!

fredag 1 februari 2013

Speedshopping och LCHF-brownies

Igår slank Moltas och jag in på H&M en snabbis. Vi var nog inte där mer än 15 min, men under den tiden hann jag plocka på mig sex tröjor/toppar, varav några jag sett i katalogen. Moltas var måttligt road av att sitta i vagnen, så jag provade ingenting då. Turligt nog blev jag nöjd med fem av sex plagg iallafall, så det var en lyckad speedshopping. Idag var jag och lämnade tillbaka den tröjan jag inte var nöjd med och köpte en annan istället. För alla dessa plagg betalade jag nada! Jag fick ju nämligen presentkort när jag fyllde år för två veckor sen. :) Så himlans lyxigt att handla med presentkort!
 
 
Jag är en rackarns färgstark person som ni ser... ;) Det där med pastelliga färger är tyvärr inte riktigt min grej... Tycker att det är jättefint på andra, men köper sällan sånt till mig själv. Slutar nästan alltid med svart, vitt, grått, beige eller kanske militärgrönt... Jag äger dock ett par röda och ett par knallblåa brallor, vilket nog får anses som helcrazy för min del! :-D
 
I eftermiddags gav jag mig på ett nytt recept här hemma... LCHF-brownies! Men de blev inte riktigt färdiga då. Efter att ha svalnat i kylen, var det nämligen för en timme sen dags att smeta på en chokladglasyr. :) Mycket glasyr blev det... hihi... tror att glasyrlagret blev lika tjockt som själva kakan! Nu står härligheten i kylen igen, redo att provsmakas om nån timme gissar jag. Har höga förväntningar... det doftade nämligen väldigt gott om den när den kom ut ur ugnen och glasyren va mums (jag har ju självklart slickat rent glasyrskålen...)! :)
 
Karln har just bränt av en halvmil på löpbandet. Efter Gladiatorerna är det min tur, och efter det: Browniesdags! Jag lovar att recensera dem imorrn...
 
Ha en fin fredagskväll!