tisdag 12 mars 2013

Betonghyllor

Både mannen och jag har tröttnat "big time" på vår stora väggklocka i köket...

 
....och jag har nu föreslagit att vi istället ska sätta upp några betonghyllplan där. Och förslaget har mottagits positivt! :) Jag gillar verkligen betong... Det ger ett så levande intryck, och är ju ett av flera sätt att mjuka upp den hårda svart/vita grunden vi har här hemma. Jag ser framför mig två eller tre ganska grunda hyllplan, uppsatta på några enkla konsoler. Här är några inspirerande bilder:

Bild lånad från bloggen Grafitgrå
Bild lånad från bloggen Inger Johanna
Bild lånad från bloggen Inger Johanna

Det skulle vara himla kul att göra dessa hyllplan själv... Min mamma har gjutit en del i betong, bland annat har hon gjort en bordsskiva, så hon kan nog instruera mig. :) Är det någon av er som gjort något liknande? Tips och råd mottages tacksamt!

Äntligen börjar vår Moltas komma i form igen. Stackarn har varit magsjuk sen i torsdags... :( tack och lov ingen feber, men har både kräkts och haft diarré. Lillskrutt. Trots den rejält risiga magen har han ändå varit på bra humör, och dansat till nya favvolåten Copacabanana, nästan varje dag! :) Tyvärr har väl inte dansandet direkt hejdat den viktminskning han åkt på under dessa dagar, och han hade ju inte direkt något extra att ta av, slankisen... Men nu får han börja "äta upp sig" igen! Igår hjälpte han till med dammtorkningen också... :)

 
Tjipp!

6 kommentarer:

 1. Betongen kommer att göra sig kanon där!! Hoppas att du får lite tips så att du kanske kan göra det själv... lite extra kul... fast smidigt att köpa också :-) Kul att se vad ni hittar på där istället för klockan... Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Betong är jättefint, rufft och elegant på samma gång.
  Vilken gosig liten Moltas med charmigt rufs i håret. Hoppas
  han snart är helt bra igen.
  Kram från Monica

  SvaraRadera
 3. En klocka har vi också, men har inte tröttnat. Än ;-)

  Betong är sååå fint, så det kommer nog bli super!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Jag är inne på samma spår med betonghyllplan. Skulle vilja ha i arbetsrummet! Spännande att se hur våra projekt tar sig;)

  Kram /Linda

  SvaraRadera
 5. Men stackars lilla Moltas! Usch, det gör så ont i mammahjärtat när det är sjuka. Skönt han är lite på bättringsvägen.
  jättesnyggt kommer det bli med betonghyllor! Min sambo gjorde bordskivan till våra sängbord i betong och det blev jättebra! Gjorde en ram som han gjöt i och sen lät vi dem vara obehandlade så de fick behålla den råa ytan. Hoppas det går bra!

  Kram Fredrika

  SvaraRadera
 6. Tycker klockan är superfin! Men gillar hyllorna också, en kul grej att fixa själv ju :)

  Har förresten äntligen läst Hem ljuva hem som jag köpte förra veckan, så himla fint ni har det! Skulle vilja se mer om hur ni har det nu också, sjukt mycket inspiration till stilen jag vill ha hemma! :)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica