söndag 16 september 2012

Suuupergoda bärkakor

I fredags delade jag ju med mig av ett low carb-recept. Idag blir det något av dess motsats, ett high carb-recept helt enkelt! :)

Det här är galet goda bärkakor, och busenkla att göra! Jag uppskattar verkligen långpannerecept...

Gårdagens blåbärsbak

Ingredienser:
4 ägg
6 dl socker
200 g smält smör
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Bär
Pärlsocker

Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ihop mjöl och vaniljsocker och blanda ner det i äggsmeten. Blanda till sist ner det smälta smöret. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd (eller smord och bröad) långpanna. Smeten blir ofta ganska fast och kladdig, alltså inte direkt "hällbar", utan mer "bredbar", bara så ni vet... Strö över bär och pärlsocker. Grädda i ca 35 min. Kakan ska vara ganska kladdig i mitten när man tar ut den. Skär upp den i rutor när den svalnat.

Jag har gjort med blåbär, vinbär, hallon och rabarber. Alla har blivit goda, men hallon är nog ändå min storfavorit. Ska nog testa med äpple och kanel någon gång också. En god vän till mig har försett mig med egenplockade blåbär den senaste tiden. Mycket blåbär! Hur lyxigt och omtänksamt är inte det?! I gengäld bakar jag blåbärskaka som jag bjuder den vänlige plockaren på. "Ska vi byta... ska vi byta grejer... ska vi byta grejer med varann" liksom! :) Så igår bakades en långpanna med blåbärskaka här hemma. Perfekta att frysa in och plocka fram när bärplockare och andra kommer på fika!

1 kommentar:

  1. Åh, den där är ju helt underbar! Tack för härliga recept på din fina blogg - utmärkt mix detta :)
    Kram!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica