torsdag 27 september 2012

Förvaringstorn av glas

Denna trevliga förvaringspjäs har flyttat in i vårt kök!


Fyra glasburkar staplade på varandra, och ett lock som kronan på verket. Jag fick upp ögonen för den här förvaringsvarianten i somras, då min svägerska My hade köpt två stycken, en stor och en liten. Nu när jag sent omsider hade bestämt mig för att jag också ville ha sådana, var de slut på Chilli, där hon köpte sina. Igår hittade jag dock denna i butiken Tre generationer i Uppsala. De hade också haft både stora och små, men hade endast kvar den lilla. Så en sån fick det bli! Perfekt för morgonyoghurtgarneringen! :) Som för tillfället består av linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och valnötter. Den stora varianten skulle vara perfekt för ris, matvete, quinoa och bulgur... Vi får väl se om det blir en sån också nån dag!

Kan tänka mig att det skulle vara läckert att ha smycken i den lilla också. Eller godis... Och kakor i den stora! Apropå kakor så ska jag nu vispa grädde till chokladkakan som i detta nu gräddas i ugnen... Torsdagslyx! Sen är det nästan dags att nanna kudden...

4 kommentarer:

 1. Vilket praktiskt & snyggt förvaringstorn du hade där:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en himla fiffig förvaringspryl det där! :)

   Radera
 2. Snyggt! Och praktiskt, då burkar av olika slag är fint men kan ta lite plats. En sådan vill jag ha också, och ska kolla Chilli nästa gång jag går förbi.

  SvaraRadera
 3. Va till Chilli för en stund sen, och de har den höga varianten, 38 cm hög och 16.3 cm i diameter. Den består av tre burkar o kostar 199:- (Jane förvaringsburk). Fanns även en till stor variant som var dyrare och lite mer "kurvig".

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica