Ingredienser:
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0.75 dl hasselnötter
0.75 dl mandel
0.75 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 msk brödkryddor
Mixa allt ovanstående till "mjöl".
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Blanda mjölet med smeten. Häll allt i en bakplåtspappersklädd avlång form. Strö gärna på lite solroskärnor och pumpakärnor. Grädda i 175 grader, på nedersta falsen i ca 70 min. Stjälp brödet ur formen och låt svalna. Skär i tunna skivor. Funkar utmärkt att frysa.
Jag har ibland gjort med mindre keso och istället haft i mer creme fraiche, eller creme bonjour örtagård. Har även använt paranötter och valnötter istället för mandel. Alla varianter har blivit kanongoda! Jag kan varmt rekommendera att rosta brödet... Sen på med bregott, skinka, ost och lite groddar... Mumsfilibabba!
Nu ska jag dyka ner i dessa två godingar... :) Trevlig fredagkväll på er!
Ditt bloggnamn har slagit! Jag blandade i det sista i ett rårispaket i itt svarta ris igår- och tänkte direkt på dig :)
SvaraRaderahttp://hanna.fornhem.se/?p=11685
:D Se där!
SvaraRaderaVilket bra tips, jag måste se till att baka nu när vi äntligen har en kitchen aid här hemma, men tiden räcker inte riktigt till, hur hinner du med? tips:)
SvaraRaderaKram
Såg den här kommentaren nu först!!! Ja du, hur hinner jag med..? Själv tycker jag inte jag hinner med nånting! Särskilt inte nu, när Moltas klättrar (och ramlar) hela tiden... Det är när han sover som jag får passa på... Eller när mannen har honom. Men just brödbaket går av bara farten numera, bakar ett bröd per vecka, och det går verkligen fort! :)
RaderaKram