fredag 14 september 2012

Supergott low carb-bröd

Måste tipsa om detta kanongoda bröd som jag brukar baka. Det är helt glutenfritt och innehåller ytterst lite kolhydrater, endast ca 1.1 g/skiva, om man delar det i 24 skivor. Dessutom är det busenkelt att göra! Ingen jäsning och ingen knådning.


Ingredienser:
3 dl linfrön
1 dl sesamfrön
0.75 dl hasselnötter
0.75 dl mandel
0.75 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 msk brödkryddor

Mixa allt ovanstående till "mjöl".

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Blanda mjölet med smeten. Häll allt i en bakplåtspappersklädd avlång form. Strö gärna på lite solroskärnor och pumpakärnor. Grädda i 175 grader, på nedersta falsen i ca 70 min. Stjälp brödet ur formen och låt svalna. Skär i tunna skivor. Funkar utmärkt att frysa.

Jag har ibland gjort med mindre keso och istället haft i mer creme fraiche, eller creme bonjour örtagård. Har även använt paranötter och valnötter istället för mandel. Alla varianter har blivit kanongoda! Jag kan varmt rekommendera att rosta brödet... Sen på med bregott, skinka, ost och lite groddar... Mumsfilibabba!

Nu ska jag dyka ner i dessa två godingar... :) Trevlig fredagkväll på er!

4 kommentarer:

  1. Ditt bloggnamn har slagit! Jag blandade i det sista i ett rårispaket i itt svarta ris igår- och tänkte direkt på dig :)

    http://hanna.fornhem.se/?p=11685

    SvaraRadera
  2. Vilket bra tips, jag måste se till att baka nu när vi äntligen har en kitchen aid här hemma, men tiden räcker inte riktigt till, hur hinner du med? tips:)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg den här kommentaren nu först!!! Ja du, hur hinner jag med..? Själv tycker jag inte jag hinner med nånting! Särskilt inte nu, när Moltas klättrar (och ramlar) hela tiden... Det är när han sover som jag får passa på... Eller när mannen har honom. Men just brödbaket går av bara farten numera, bakar ett bröd per vecka, och det går verkligen fort! :)
      Kram

      Radera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica