onsdag 24 april 2013

Gammal mjölkpall

Äntligen... gaaaaah... jag har försökt ladda upp de nedanstående bilderna här ungefär huuuur länge som helst, och det har inte funkat... morr... :( Men NU SÅ!!!
 
Den här gulliga gamla mjölkpallen har vi haft i många herrans år. Det var dock länge sen den var en del av vår inredning...
 


Förra sommaren fick den till exempel agera trappsteg upp till studsmattan där ute. Men nu skulle jag vilja ha den inomhus igen, för jag tycker att den är urcharmig! Tyvärr gillar jag inte den rödoranga färgen... Så nu funderar jag på att pimpa pall! Frågan är bara hur. Att tokslipa den känns inte som ett alternativ, för då slipar man ju troligtvis bort "ruffigheten" och charmen i den... Kanske att man kan gå på med värmepistol och färgskrapa..? Nån av er som är duktig på sånt här? När (eller det kanske snarare blir "om") färgen är borta tänkte jag eventuellt betsa den, beroende på hur den ser ut då. Jag vill i alla fall ha den "snyggt träig". :) Vi får väl se om och i så fall när jag tar mig an detta lilla projekt... Om det sker lovar jag att uppdatera er!
 
Gissa vad vi gjorde här hemma för en liten stund sen? Jo, det här:


Renhornet är på plats! And I love it! :) Bild på "helheten" kommer när jag kan fota i dagsljus...
 
Vill passa på att hälsa er nya läsare varmt välkomna hit! Och till både er "gamla" och nya: tack för alla era kommentarer! Jag blir verkligen jätteglad ska ni veta. De värmer gott i hjärtat... så TACK!
 
Nu kallar kudden...
Tjingelingen!

6 kommentarer:

 1. Hoppas du hittar ett sätt att fixa till pallen... supercool! Jag har dock inga tips... inte efter att jag gav mig på stringhyllan här hos mig :-) Spännande med hornet! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blev att du tittade in på min blog :) Jag läser till inredare på distans på något som heter inredningskurser.se.

  SvaraRadera
 3. Så charmig pall! Något att ta sig en funderare över kan jag tänka mig!
  Spännande att se hornet på plats, kan verkligen bara bli hur bra som helst.
  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
 4. Snygg pall! Jag hade testat att luta av pallen, då borde det mesta av färgen försvinna och den ruffa ytan finnas kvar. Finns massor att läsa på nätet om olika blandingar, jag har för mig att jag använde mig av kaustiksoda, tapetklister & vatten men jag kommer inte ihåg helt säkert... Hoppas du hittar nåt som funkar! Ha det gott, kram

  SvaraRadera
 5. Men så fin pall! Maja och Micke ska till middagen på slottet på lördag:) Ni också antar jag!?

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag brukar alltid använda värmepistol när jag ska ta bort färg. Det är så lätt och smidigt och man slipper en massa kladd med soda. Pallen är jättecharmig, men jag förstår att du vill "snygga" till den lite:)

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar! Tack och välkommen tillbaka!
Hälsningar Jessica