4 port.
1 stort blomkålshuvud, ca 800 g
1 gul lök, skivad
1/2 purjolök, strimlad
500 g kassler
3 dl grädde
2 dl riven ost
Svartpeppar
Smör till stekning av lök
Ugn 225 grader.
Stek löken så att den mjuknar men ej tar färg.
Putsa blomkålen och dela huvudet i två halvor. Skiva den ena halvan 0,5 cm tunt och lägg skivorna i en smord ugnsform. Peppra.
Strimla kasslern och lägg den ovanpå blomkålen. Fördela den stekta löken ovanpå kasslern. Strö på hälften av den rivna osten.
Skiva den andra blomkålshalvan och lägg överst. Peppra och häll på grädden. Strö över resten av osten.
Grädda mitt i ugnen, ca 40 min.
Nu ska jag göra något jag verkligen sett fram emot... Baka chokladbollar! :) Mannen och jag har käkat low carb i 8 veckor nu, men har bestämt att ikväll och imorrn ska vi "goffa high carb"! Så ikväll blir det chokladbollar och imorrn ska vi både kalasfika hos min bror och köpa godis... Gött. Göttgöttigöttgött! Men vi kommer nog med all säkerhet att få ont i magen... Men det får det vara värt! :)
Den här texten har vi på en vägg i köket... Skvallrar väl om att vi typ äääälskar chokladbollar... Så ikväll ska vi njuta!
Lät gott det där! Chokladbollar har gjorts här också idag. Kram Nilla
SvaraRaderaSer gott ut:) Krukan i inlägget under har ju jag också köpt på Skattgården, den är så fin:)
SvaraRaderaHoppas att ni har en fin söndag!
Kram
Precis en sån text med chokladbollsrecept vill jag ha upp i köket :-) Så himla gott.
SvaraRaderaSka prova ditt kasslerrecept vid tillfälle. Lät gott. Micke kommer nog gilla det skarpt.