onsdag 28 augusti 2013

Stol-flytt

Sakflyttaren har varit i farten igen... :) En av stolarna som stått nere i källaren har fått flytta upp till "white room" som vi kallar det. När vi flyttade in hade vi sån tur att de förra ägarna lämnade kvar en del saker, bl. a. två såna här IKEA-"rottingstolar". Vår tanke är att de ska få stå i vårt framtida "spa" som vi ska ha i källaren. Men det lär dröja många år innan det blir något färdigt spa där nere, så tills dess får nog i alla fall en av dem stå här uppe. Jag gillar verkligen kombon svart-vitt-natur.Apropå källaren så börjar Moltas koja bli klar! Min händige man började bygga en koja under källartrappen i februari, och nu efter diverse uppehåll, är den alltså nästan färdig! Och den blir sååå fin... En liten smygtitt där inifrån:


Fler bilder utlovas när den är helt klar!

Apropå händiga män... Nu ska jag nog kika på Ernst på tv4play... Jag missade ju nämligen VARENDA rackarns avsnitt i somras!!! Och det går ju inte an! :)

Baj baj!

onsdag 21 augusti 2013

Bokstavskulor

Jag fullkomligen älskar mina bokstavskulor som jag köpte hos butik Skattgården förra året.


Ett M, ett L och ett J; som i Moltas, Lennart och Jessica. Puttinuttigt va? :)

 
Jag gillar mixen av det blanka porslinet mot den råa betongen i fatet som min mamma gjutit. Ruffigt mot fint liksom. :)
 
Igår började jag jobba igen, efter drygt 4 veckors semester... gaaaah va fort dessa veckor har gått! Men ännu fortare går det ju att komma in i jobbet igen, så nu är det bara att köra på som vanligt igen. Eller nja, inte riktigt som vanligt... nu har vi ju dagistider att rätta oss efter! Så nu blir det till att pallra sig hem när man ska hämta lilltrollet, då funkar det inte med "Jag ska bara göra klart det här först..." :)
 
Apropå dagis (jag vet att det heter förskola, men här hemma säger vi oftast dagis, utan att lägga någon negativ värdering i det), så har de senaste dagarna funkat bra. Sköööönt! För både honom och hans föräldrar! :) Idag har han dock haft en dagisfri dag tillsammans med mommo och moffa som varit här. De kommer att ha honom en dag i veckan hela terminen, vilket känns hur lyxigt som helst tycker vi! Så himla snällt och bra!
 
Men hörni, nu blir det en chokladbit och titt i nya IKEA-katalogen här hemma... :)


torsdag 15 augusti 2013

Loppisfynd i marmor

Hej på er bloggvänner!
 
Här duggar det inte direkt tätt mellan inläggen, men, men... blir nog mer lite längre fram hoppas jag! :)
 
Förra veckan fyndade jag denna pinal på en loppis. Läcker tycker jag, men jag hade inte riktigt koll på vad det var för något... Brevpress tänkte jag spontant, men nu vet jag bättre! Om det är fler än jag som inte vet vad det är så kan jag nu meddela att det är en läskpress eller läskvagga som det också kallas. På undersidan sitter läskpapper som användes/används för att suga upp överflödigt bläck, t ex när man skrivit under avtal med reservoarpenna. Detta är ju inget jag direkt pysslar med dagligdags, eller nånsin för den delen, men man kan ju ha den som prydnad! :).
 
 
 
Imorgon fortsätter Moltas inskolning. Onsdag-fredag förra veckan gick jättebra. Han verkade tycka att det var riktigt skoj och brydde sig knappt om sin mamma eller pappas som var med. Jätteskönt tyckte vi såklart! Men i helgen blev han sååå mammig, vilket fortsatte under måndagens inskolning... då ville han inte ens gå in i lokalen... :( det gick bättre efter ett tag, men han ville fortfarande helst vara med mig. I tisdags gick mannen min dit med honom istället för mig, så att "mammafixeringen" inte skulle störa, och då gick det lite bättre. Tyvärr fick han feber under tisdagen, som fortsatte igår (då dagis var stängt), så idag fick han vara hemma. Men imorgon är det nya friska tag igen! Jag tror verkligen att det kommer att bli bra för Moltas i förskolan till slut, men fy vad det skar i mammahjärtat i måndags... :( Då gäller det att tänka positivt, så att man inte för över negativa tankar på honom. Tankens kraft är stark!
 
Och hörni... TACK för alla fina kommentarer om vårt vardagsrum! De värmer ska ni veta! :)
 
Go' kväll!


torsdag 8 augusti 2013

NIB-utmaning: vardagsrum

I augustis NIB-utmaning (NIB = norske interiörblogger) handlar det om att visa upp sitt vardagsrum. So here we go, två bilder från ena halvan av vårt vardagsrum! :)

 
 
Nu när vi så sakteliga går emot mörkare tider blir det ju fler inomhustimmar också. Hos oss spenderas många av dessa i just vardagsrummet. Här finns stora ytor, vilket uppskattas av vårt lilltroll, som gärna sprider ut sina leksaker i rummet (som mamman plockade undan precis inför fotograferingen igår... :) ). Och tack vare att vardagsrum och kök sitter ihop, blir hela ytan dessutom en perfekt Bobby-carbana! :) Här rejsas det hejvilt runt, runt. En hel del tid spenderas också i soffan. Den är galet bekväm... här har man somnat både en och två, ja säkert hundra faktiskt, gånger! :) Och det är i den jag oftast sitter och bloggar också, precis som nu.
 
Om du vill se några "före, under och efter renoverings-bilder" från vårt vardagsrum hittar du dem här. Och fler bidrag i NIB-utmaningen hittar du här.
 
Ha det fint alla läsare! Jag är såååå glad över att ni besöker min blogg! :) Varmt välkomna åter!
 


onsdag 7 augusti 2013

En ny era

Idag började Moltas sin inskolning på förskolan...
 
Mobildbild precis innan förskolepremiären.
 
Jag undrar bara; vart 17 tog de här första 1.5 åren vägen???
 
Den här första dagen, som bestod av en timmes inskolning, gick i alla fall jättebra. Vår stora lilla kille var nyfiken på allt nytt och dök direkt ner i billådan... vilken lycka med en hel låda med för honom nya bilar liksom! :) Efter bara några minuter hade han i stort sett glömt bort mamma och pappa som satt en bit bort och iakttog. Imorgon blir det två timmar, och i slutet av nästa vecka ska han vara där utan mamma och pappa... gaaah... en ny era har påbörjats helt enkelt. Jag som är så himla känslosam kommer med största sannolikhet börja böla när vi lämnat honom där första gången, trots att jag tror att han kommer stortrivas där. Mammas lilla plutt har blivit stor helt enkelt. Allt har sin tid.
 
En och en halv vecka kvar på semestern nu, så jag fortsätter att njuta... :) Har ni fortfarande semester, eller har ni gått tillbaka till vardagen?
 
Tjipp så länge!

fredag 2 augusti 2013

Nya dekorationer

Häromdagen kvistade jag in på Hemtex och hittade den här coolingen. Jag föll pladask för denna kantiga nalle, så jag var ju bara tvungen att köpa den. :) Efter ett litet bidrag i form av en Wrapp landade kalaset på ynka 54 riksdaler... me like! 
 
 
För tillfället står han och vaktar på tv-bänken.

 
Som vanligt när mamman köpt något nytt i inredningsväg, upptäcker lilltrollet prylen direkt och går fram och pekar hejvilt på den nya tingesten! :) Anar man inte ett visst inredningsintresse där också kanske..? ;) Igår och idag höll han dessutom på och placerade nya "inredningsdetaljer" bredvid en prydnadsuggla innanför glasdörren i sideboarden... Va tycks? En tandkrämstub ena dagen och gosekaninen den andra... :) Kreativt!
 
 
 
Nu blir det till att packa klart lilla väskan inför morgondagen. Mina föräldrar, min bror och jag ska nämligen till Finland på en släktträff. Nu för tiden är det sällan som endast vi fyra reser tillsammans, så det blir säkert lite nostalgivarning i helgen kan jag tänka mig... :) Vi hade sommarstuga i Finland för många år sedan, så då spenderade vi många, långa timmar på resande fot till/från stugan, både i bil och på färjan. Den här gången blir det dock många, många färre timmars restid än då, för nu tar vi flyget istället. Smidigt värre! Jag ser fram emot helgen, samtidigt som jag vet att jag kommer hinna sakna mina älsklingar på hemmaplan... men på söndagkväll får vi kramas igen!
 
Passar på att önska er alla en trevlig helg!