onsdag 31 oktober 2012

Mood board/griffelvägg - del 1

I mitt nästa projekt här hemma är följande ting involverade...


...även sånt här...

Foto: Darling Things

...och konst av olika slag (därav mitt förra inlägg)...


...och kanske en sån här...
Foto: Granit

Fortsättning följer... :)

Mitt i veckan igen då... Snart helg alltså! :) Trevlig onsdagskväll på er!


tisdag 30 oktober 2012

Konst

Har precis beställt de här finfina konstkorten från Signerat.se

Vykort 4-pack av Formelle Design
Beatle av Jo'sign

Jag kan verkligen rekommendera den sidan om ni ej besökt den tidigare. Där hittar man massor av fina verk av svenska formgivare. Och fri frakt! :)

Svårt att se hur vykorten på övre bilden ser ut i detalj kanske... Måste visa er en större bild av det ena kortet... Galet charmigt tycker jag! :)



måndag 29 oktober 2012

Inspiration Grafitgrå

Jag vill dela med mig av ett gäng bilder från en av mina favoritbloggar... Grafitgrå. Bloggerskan Elin är florist, inredare samt designer, och beskriver sin blogg så här: "Grafitgrå har som högsta mål och vision att inspirera och att med det enkla skapa det oemotståndliga. Att förmedla en känsla och låta dig uppleva..." I min ögon har hon lyckats! :)

Elin har nyligen öppnat butiken Grafitgrå Industri, som är belägen utanför Huskvarna. Där säljer hon mycket av det man ser här på bilderna. Önskar att den låg lite närmre Uppsala..! ;)

Så, varsågoda... Njuuuut!




















Gillar ni också grå toner i inredningen? Jag tycker att det är hur fräscht som helst!

Hoppas er nya vecka börjat bra.


söndag 28 oktober 2012

Fyndat hos föräldrarna - igen!

Idag var vi hem till mina föräldrar på lunch. Brorsan med familj var också där, så det blev kusinhäng för Moltas även denna helg. Såå mysigt och kul, verkade både Moltas och Minou tycka! Det skiljer ett år mellan dem och de verkar ha "nåt speciellt" ihop... de förstår varandra på något vis. :)

Och tror ni inte att jag, precis som sist vi var där, hittade undanstoppade fynd, som fick följa med oss hem! Va sägs om dessa tre godingar?
 
 
Min pappas gamla boxningshandskar. Hur coola som helst! Kommer att hängas upp på väggen någonstans... En fin vas/flaska. En gammal ullsax.
Kul med såna här oväntade fynd! :)

Nu blir det solsidan och chokladmousse för mannen och mig... Funkar! :)

lördag 27 oktober 2012

Riva och klippa

I natt vid 2-tiden vaknade mannen min och jag i soffan... Vi hade visst somnat där några timmar tidigare... Tänk att man sover så bra i soffan! Det gör vi i alla fall! :)

Då, på småtimmarna var vi plötsligt pigga igen. Mannen satte sig då och Blocketsurfade och jag dök ner i inredningstidningar... Har en rejäl hög med tidningar som jag inte läst eller bara "halvläst", och nu var det dags att beta av ett gäng! Passade då på att riva ut sidor och klippa ut bilder på sånt som inspirerar mig just nu. :)


Fortsätter med mitt klippande och rivande i tv-soffan nu... Vad gör ni denna lördagskväll?

fredag 26 oktober 2012

Mat för stora och små


Idag har jag gjort tre olika storkok till Moltas; kycklinggryta med potatis, tomatkyckling med ris och torskgryta med potatis. 


Den första rätten har hunnit testats idag och den fick, till mammans glädje, mycket väl godkänt! :) Alltid spännande att se hur nya hemlagade rätter tas emot av lilltrollet... Igår gjorde jag en kycklingrätt med curry och den ratades totalt. Kan ju bero på att curry var en ny smak för honom... Så jag kommer att erbjuda den rätten igen! Man kan ju inte ge upp på första försöket tycker jag! :) Dagens storkok gav 28 portioner. Skönt att ha i frysen!

För mannen och mig bestod dagens middag av kycklingbiffar med fetaost och tomat, sallad och salsa Romesco. Kanongott! Jag vill därför dela med mig av receptet här.


Kycklingbiffar med fetaost och tomat
(4 port)
400 g kycklingfärs
1 paket bacon
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Finhacka bacon, lök och vitlök. Bryn i stekpanna några minuter. Låt svalna.
Smula fetaosten i en skål. Finhacka basilika och soltorkade tomater.
Blanda ihop allt och forma smeten till biffar. Stek i smör tills de är genomstekta.

Salsa Romesco
50 g skalad mandel 
125 g rostad paprika
1/2 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
1/2 dl solros- eller rapsolja

Mixa alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt sedan oljorna i en tunn stråle medan mixern är igång.
Låt såsen stå svalt och dra en stund innan servering.
Jättegod sås som passar till många olika rätter!

Nu är det slappa i tv-soffan som gäller här hemma. Skönt med fredag...

Önskar er en trevlig fredagskväll!



torsdag 25 oktober 2012

Vinn biljett till Allt för hälsan!



Torsdagen den 8 november slås portarna upp till årets "Allt för hälsan" på Stockholmsmässan i Älvsjö. Till och med söndagen den 11 november kan man delta på seminarier, provsmaka hälsosam mat, få massage, testa yoga, inspireras... 

Jag har besökt den här mässan tidigare och tänker gå i år igen. Har ni tänkt gå? I så fall vill jag tipsa om att två personer kan vinna varsin biljett (värd 140 kr) på min vän Hannas blogg! Klicka er dit och tävla vettja! :)

Här hemma tittas det i detta nu på Hela Sverige bakar... Mums! Skulle inte vara så dumt att få vara där och provsmaka! :) Idag gör de bakelser... Tittar ni också och dreglar..? 

onsdag 24 oktober 2012

Inspiration House Doctor

Lite inspiration från House Doctors Moments 2012-katalog... Mums! Vill. Ha. Massor. Därifrån. :)









Så var det mitt-i-veckan igen då... Snart fredag igen alltså! :)


tisdag 23 oktober 2012

Virkat fabeldjur

Nu har min händiga mamma varit i farten igen... Denna gång har hon virkat ett fantasidjur till Moltas! :) Långnosad, med olika stora ögon, knorrig svans och alldeles, alldeles underbar...

Vem kan säga nej till dessa ögon..?
Spana in knorrsvansen..! :)
Fabel är hans namn.

Moltas adopterade den nya familjemedlemmen direkt och den långa nosen var ju perfekt att suga på! :) Och Moltas mamma är nog minst lika glad. Det är ju sååå kul och uppskattat att få såna här fina hantverk!



måndag 22 oktober 2012

Kusinhäng och Snickerskaka

Igår var vår lilla familj och hälsade på Lennarts bror med familj i Östhammar. Som alltid mysigt och trevligt. Och gott! Ann-Sofie går verkligen inte av för hackor i köket! :) Denna gång bjöds det på smakrik Kreolsk gryta samt mumsig chokladpannacotta och Snickerskaka à la LCHF! Tänkte dela med mig av Snickersreceptet här (lånat från bloggen 56 kg)

Snickerskaka

200 g mörk choklad, minst 70%
1 dl ekologiskt osötat jordnötssmör
1 dl salta jordnötter

Smält chokladen över vattenbad.
Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)
Häll upp hälften av chokladen på bakplåtspapper och låt svalna. Bred sedan jordnötsröran ovanpå och toppa med resterande choklad.
Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor.
Njuuuuuuut.... :)

Tyvärr hade jag nästan ätit upp min pannacotta när jag kom på att jag kunnat fota den också... :) Den var hursomhelst också toppengod, och även det receptet finns på 56 kilo.

Moltas var i sitt ässe när han fick busa med mysiga kusinerna Saga och Kajsa... :)

Kusinhäng

Hoppas att ni också hade en bra söndag!

söndag 21 oktober 2012

Bordstabletter

Jag tror bestämt att några såna här bordstabletter ska få följa med mig hem från det stora blågula varuhuset inom en snar framtid...


Fina tycker jag! Och överkomligt pris, 35:-/st.

Snart dags för Solsidan... :) Kollar ni?

lördag 20 oktober 2012

BODY WORLDS

Idag har Moltas hängt med sin mormor och morfar hela dagen. Mannen min, jag och våra goda vänner Erik och Tina har nämligen varit iväg på en utflykt... Till Tom Tits Experiment i Södertälje! :) Det var egentligen inte Tom Tits i sig som var målet, utan en utställning som visas där just nu; BODY WORLDS. 


BODY WORLDS är en världsberömd utställning av bevarade människokroppar och kroppsdelar som ger en djärv inblick i människans inre. Hittills har utställningen setts av drygt 34 miljoner besökare i 70 städer. Kropparna i utställningen har donerats genom ett särskilt donationsprogram, och har bevarats genom s k plastination. Varje enskild kropp visar fram en särskild detalj, exempelvis samspelet mellan hjärna och muskler, kroppens rörelsemöjligheter eller organens placering.

BODY WORLDS visades i Budapest för flera år sedan, då mannen och jag var där. Tyvärr fick vi inte möjlighet att se den då, men nu när den kommit hit till Sverige var det ju bara att passa på! Extra kul då också att vi fick sällskap av Tina och Erik. Alla vi fyra tyckte att utställningen var riktigt intressant och fascinerande. Speciell. Lite märklig känsla att betrakta riktiga människokroppar på det viset... Men samtidigt var det på ett sätt svårt att få in i skallen att det faktiskt var riktiga kroppar, och inte plastmodeller... Personligen tyckte jag att de kroppar där man bevarat kroppsbehåring, t ex ögonbryn och fransar fick en att påminnas om att det var riktiga människor vi betraktade. Vilken grej egentligen... Att dessa människor donerat sina kroppar för just det här ändamålet. Jag tackar dem allra ödmjukast för det.
Tok-Lennart... :)
Efter BODY WORLDS-upplevelsen passade vi ju såklart på att gå runt på själva Tom Tits Experiment också. Där finns en uppsjö av experiment för alla "2 - 102-åringar", och man kan nog lätt spendera en heldag där, särskilt om man har barn med sig. Om ett par år tar vi definitivt med oss Moltas dit! :)

Efter lunchintag och titt i några affärer styrde vi kosan hemåt igen. Summa sumarum en mycket trevlig utflykt! Och lika trevligt var det att komma hem till vårt lilltroll sen också, som givetvis haft en toppendag med mommo o moffa!

Nu ska Lennart och jag kika på en film. Trevlig lördagskväll på er!


Moltas 9 månader

Hipp hipp hurra! Idag blir vår älskade lilla Moltas 9 månader! :)

Två månader gammal.

Läskigt va fort tiden går... Det känns ju nästan som om det var igår som han låg på mitt eller mannens bröst som en liten groda... Då han helt plötsligt somnade så... Eller när han sov i soffkuddsskarven... "Skarvade" som vi kallade det! :) Ett av hans favoritställen när han var en liten "orörlig" plutt. Tänk att vi kunde lägga honom där, och han låg kvar så... Känns nästan overkligt idag, nu när han är en riktig liten vilding! :) En kille med mer sprall i benen får man leta efter! Och så glad... Vaknar nästan jämt med ett leende på läpparna och blir alldeles till sig när man drar upp rullgardinerna... En ny dag med nya äventyr liksom! :)

På 4H-gården i torsdags.

Ååå, jag blir alldeles varm om hjärtat och tårögd bara jag tänker på honom. Älskade unge. Älskade, älskade unge... Nu börjar mamman lipa... Lyckotårar. Långtifrån de första... eller sista heller antar jag! :) 


fredag 19 oktober 2012

Fredagsinspiration

Spana in detta hem! En gammal skola med en boyta på 487 kvm plus biyta på 125 kvm... Riktigt läckert inredd om ni frågar mig!

Finns till försäljning hos Skandiamäklarna.










Fredag igen... Hugaliga va fort veckorna går! Idag ska Moltas och jag till "grannbyn" för lunch hos min "Bästis-Sussie". :) Ska bli sååå mysigt.

Önskar er en trevlig fredag!