fredag 31 augusti 2012

Gummikorg

Jag var på Rusta förra veckan, och då reade dom dessa "bildäckskorgar". Vi hade sen tidigare två stycken stora; en för ved och en för Moltas leksaker i vardagsrummet. Nu köpte jag en storlek mindre också, perfekt för tidningar!

                              
Och priset var också perfekt... 74 kr (eller om det var 79..)! De stora kostade nu 99 kr. Ord.pris 299 kr! Rekommenderas starkt!

Den här sortens korgar kan man hitta på många olika ställen och butiker, vissa till ett mycket högre pris... Jag tillhör dem som hellre köper billiga "kopior" jag... :)


Hallbänk

En av höstens trender är tydligen det "gubbiga", med rutigt och murrigt.
Jag är lite sugen på den här häftiga bänken från Åhléns... Tror att den skulle göra sig finfint i vår svartvita hall!


Bild från Åhléns hemsida

torsdag 30 augusti 2012

Tavelvägg

Mitt senaste projekt här hemma är äntligen färdigt! En tavelvägg i vardagsrummet. Svart på vitt!

Samtliga ramar - utom en - är alltså svarta. Valde att ha en silverfärgad för att ge lite extra liv i sammansättningen. Jag har blandat raka, strama ramar med snirkliga, lite mjukare. Mixat gamla med nya. Med glas och utan. Totalt 22 ramar blev det till slut, som tillsammans mäter 87 x 106 cm. Av dessa 22 har jag målat 15 stycken med matt sprayfärg. Några av dem har jag sedan sprayat med klarlack, för att få en blank yta. Ville ha en blandning av matt och blankt. De flesta är loppis- och Traderafynd och var från början guldfärgade eller vita. Nu har de fått nytt liv!

Motiven utgörs av foton, konstkort och en poster. Bilder och texter. Den tidigare så kala, vita väggen är nu ett minne blott! Och jag är mycket nöjd med resultatet!

De flesta fotona är på vår lilla guldklimp Moltas... Vi kan bara inte få nog av att titta på honom! :)

Detta projekt har tagit ganska lång tid att få klart. Införskaffande av ramar (många Tradera-auktioner blev det..!) få till en bra ordning, välja ut motiv... Men ett himla kul projekt har det varit! Nu kliar det i fingrarna att dra igång något nytt... :)

IKEA-tävling

Har ni sett att IKEA ska göra en katalog med svenska folkets hem? Man laddar upp en hemtrevlig hemmabild på IKEAs facebooksida, där bilden visas som ett omslag till katalogen. Besökarna får sedan rösta på sina favoritbilder. I höst samlas bilderna i Folkets IKEA-katalog. Tre vinnare koras i november och får ett presentkort på IKEA till ett värde av 10 000 kr. Jättekul tävling tycker jag, som är med och tävlar med denna bild... :)

Här hittar ni mer information om tävlingen.


onsdag 29 augusti 2012

Skynda fynda!

På tal om Village... Hittade denna trevliga annons i fredagens UNT City. 



Det kan vara så att det blir ett besök där imorrn eller övermorrn... "Skynda, skynda!" som Gunde säger! Hittade massor av fint på deras hemsida, Village. Jag menar, ljusstakar och kuddfodral t ex, kan man väl aldrig få för många av..? ;)




Hej!

Vad roligt att du hittat hit! Detta är mitt första blogginlägg ever... Men långt ifrån mitt sista hoppas jag!

Min tanke med denna blogg är att dela med mig av min vardag - med fokus på inredning, eftersom jag är en inredningsnörd... :) Så min första bild här på bloggen blir därför av en detalj i vårt hem; dörrmattan i hallen. Färgen är grön, vilken för närvarande är accentfärgen i hall, kök, vardagsrum och "arbetsrum" här hemma. Mattan är köpt på Village och jag tycker att den ger en varm och välkomnande känsla när man kliver in i vårt svartvita hem.



Nu är det dags att nanna kudden... Hoppas att du vill titta in här igen!